Klooster - Locatie: Galerie Klooster | Noordwijk aan Zee
Facebook icon - Klooster
Instagram icon - Klooster
Linkedin icon - Klooster
Pinterest icon - Klooster
Youtube icon - Klooster
Tripadvisor icon - Klooster
© 2018 KLOOSTER | ALL RIGHTS RESERVED | WEBDESIGN BY​ KEES VAN 'T KLOOSTER

Voorstraat 44, Noordwijk Binnen

De Oude Jeroenskerk is een veel gebruikte externe eventlocatie van Klooster. Dit middeleeuwse rijksmonument ligt in het hart van pittoresk Noordwijk-Binnen en is alle dagen inzetbaar behalve op zondagen.

Deze kerk kan naar wens worden omgebouwd voor de meest uiteenlopende events. Denk aan grootschalige diners, bruiloften of gala's. Met de stylistische expertise van Klooster ondergaat de oude kerk een metamorfose en wordt het een hele bijzondere en vooral originele en inspirerende evenementen locatie voor bijvoorbeeld bedrijfsfeesten. 

Maak telefonisch of per mail een afspraak voor een bezichtiging op deze locatie.

Eén grote ruimte

Tot 800 gasten

Parkeerbegeleiders optioneel

Parkeren voor de deur

Gelegen aan de 'mooiste straat van Noordwijk' & tegenover het gemeentehuis

In historisch centrum 

VAST HOSPITALITY TEAM 

PARKEREN

CATERINGVRIJ

AV MOGELIJKHEDEN

''Eind november hebben wij, samen met de medewerkers van Klooster en cateraar Boenk & Van der Linde, een evenement bij Klooster georganiseerd voor bestuurders van corporate Nederland. Mede dankzij de creatieve oplossingen, de passie en perfectie van dit team, was het een zeer geslaagde avond.''

Annelies Krol – Achmea Corporate Relations

Deze bedrijven gingen je voor

KLOOSTER EVENTS 

PARTICULIER

PARTICULIER

PARTICULIER

Noordwijk is een bloemenbadplaats met allure en ligt op slechts 20 minuten afstand van Schiphol. Deze congreshotspot host zo'n 1000 evenementen per jaar en heeft 13 km zandstrand.

 

Galerie Klooster ligt midden in het winkelcentrum van Noordwijk en 100 meter van het strand. Activiteiten in de kerk zijn dan ook prima te combineren met bijvoorbeeld outdoor activiteiten.

De grote hotels in Noordwijk, zoals Grand Hotel Huis ter DuinGolden TulipHotel van Oranje en het Radisson Blu Palace Hotel bevinden zich op 3 minuten loopafstand.

HISTORIE

OUDE JEROENSKERK

De Oude Jeroenskerk (voorheen Grote of St. Jeroenskerk) is een gotische kruiskerk en vernoemd naar de martelaar Jeroen. De kerk is gebouwd in het begin van de 12e eeuw. Na een grote brand (1450) vonden er werkzaamheden aan de kerk plaats. Bij deze brand werd de toren gespaard en deze is hierdoor het oudste monument van Noordwijk. Dankzij inkomsten uit de bedevaart kon een grote kruiskerk worden gebouwd. De zijbeuken werden aan weerskanten van de toren doorgetrokken. Doordat tijdens de Spaanse bezetting het kerkbestuur door middel van brandschatting de verwoesting van de kerk afkocht kon de kerk behouden blijven. In 1573 ging de kerk over van katholiek naar hervormd. Tegewoordig wordt er nog gekerkt op zondag. Daarnaast is de kerk te huren voor verschillende evenementen.