top of page
  • Foto van schrijverThe 'O'

Bedgeheimen

In het uitgestrekte land van de motivatie coaches en trainers is het inmiddels een cliché: het verhaal van de Amerikaanse admiraal die vertelt wat de eerste stap op weg is naar geluk en succes. Namelijk: altijd ’s morgens je bed opmaken. Klinkt banaal misschien. Maar… zo redeneert hij… het is een goede start van de dag omdat het discipline vereist en je gelijk ‘iets’ constructiefs hebt gedaan. Bovendien is het fijn als je ’s avonds naar bed gaat. Het geeft een fris gevoel, versus de deprimerende werking die er van uitgaat als je het verkreukelde, slordige hoopje beddengoed van die ochtend in moet stappen. Alsof het bed er de hele dag zo zinloos lui heeft bijgelegen, wachtend op het moment dat het z’n lusteloze stemming ’s avonds weer aan jou door kon geven.


De admiraal doelt waarschijnlijk op zo’n strak leger bed waar je een knikker op kan laten stuiteren. Mensen met een dekbed hebben echter weinig moeite en discipline nodig. Even opschudden en klaar. Voor dat probleem hebben we iets bedacht. Wie ondanks zijn/haar makkelijke dekbed met een opgeruimd gevoel de dag in wil, die moet stilistisch meer eisen aan het bed en zichzelf stellen. Een streven kan zijn het niveau te halen van een luxe vijf sterren hotel. Oké, een in zwaan-vorm gevouwen handdoek op bed of chocolaatje op het kussen, is misschien te veel van het goede.

In het Klooster filmpje van deze week houden wij het daarom bij kussens, spreien, meubeltjes voor erbij en wat accessoires. Toch, het geheel overstijgt m.i. zelfs de hotelstandaard. Moeilijk is het allemaal niet. Wat voorbeelden zoeken op bijvoorbeeld Pinterest. Kom naar onze galerie. Of kijk naar ons filmpje. En doen! Het kost de geoefende bedden opmaker hooguit 2 minuten extra. De beloningen daarentegen zijn zooo talrijk.

Met een van trots gezwollen borst stap je iedere dag het wakkere leven in. Een onverwachte bezoeker in de slaapkamer zal overdonderd zijn door alle smaakvolle pracht, en beschaamd de vergelijking maken met haar eigen schamele bedje. Jouw eventuele partner wordt gegarandeerd wee in de knieën van dankbaarheid bij zoveel aandacht voor de echtelijke sponde. Om nog maar niet te spreken van alle zoete beloften voor het liefdesleven verbonden aan een mooi opgemaakt bed. Ik zeg je: dat gaat iedere avond weer zorgen voor uitbundige pret, jolijt en intense passie. Wat kan het leven toch mooi zijn. En dat allemaal omdat u de goede raad ter harte heeft genomen van een Amerikaanse admiraal en de stylisten van Klooster.

308 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Keuzestress

Comments


bottom of page