top of page
  • Foto van schrijverThe 'O'

'Doe mij maar drie jurkjes'

Bijgewerkt op: 25 aug. 2023


Ergens een paar jaar geleden ontstond het idee om kleding in de winkel te gaan verkopen. Ik weet nog dat we even daarvoor zoekende waren naar de wijze waarop we onze identiteit konden uitdragen. Een herkenbare bedrijfsoutfit was één van de ideeën. In een zaak waar men kunst en interieurzaken verkoopt neem je nu eenmaal sneller iets aan van een goed gekleed persoon, dan van een soort Ma Flodder, met haar rubber laarzen en vormloze schort. Logisch allemaal.


Onze bedrijfskleding moest leeftijdloos zijn modieus, flatteus én praktisch, was het voornemen.

Hier bleek dat we onszelf met een volstrekt onmogelijke Herculestaak hadden opgezadeld. Ten eerste wilden de dames liever niet elke dag hetzelfde aan. Begrijpelijk eigenlijk. Het volgende probleem was overeenstemming te bereiken over wat leuk, leeftijdloos, flatteus en modieus zou zijn. Voor een doorsnee vent met eenvoudig brein zoals ik, ontvouwde zich in de daarop volgende discussies een duister kosmos van argumenten, buikgevoelens, complexen, zekerheden en onzekerheden. De materie bleek zo ‘mind boggling’ dat we de plannen voor een bedrijfsoutfit uiteindelijk maar hebben laten varen.


Het volgende plan was kleding voor onze klanten te gaan verkopen. Verkopen we meubels, stoffering, accessoires, kunst én mode. Zo’n concept leek mij – wederom als simpel denkend man – geweldig. Ik zag de stellen al in onze winkel staan om een bankstel te bestellen: “en kijk lieverd ze verkopen ook kleding. Vind je het mooi? Doe er dan maar drie jurkjes bij mevrouw.”


Miran, mede-eigenaresse van Klooster, komt uit de mode en wist wel beter. Dat we nu toch kleding verkopen komt omdat zij op een dag op het merk Hiltje H. stuitte. In Nederland ontworpen en gemaakt. De stoffen (veelal microfibre) zijn duurzaam geproduceerd in Italië. En de ontwerpen zijn wonderwel aan te prijzen als bovengenoemd leeftijdloos, modieus, flatteus en praktisch. Om jaloers op te worden. Want voor mannen is er bepaald geen outfit denkbaar waarmee je én suave de bink bent op een gala, maar waarmee je ook ’s avonds genoeglijk voetbal kijkend op de bank kunt relaxen en uitbuiken.


Kleding dus die niet knelt, niet zweet, goed oogt in allerlei gelegenheden en die niet hoeft te worden gestreken. Als die er zou zijn voor mannen, zou ik gelijk drie outfitjes bestellen. No problem. Maar helaas.

Onze stylistes in de winkel dragen Hiltje H. kleding vaak (uit vrije wil, nota bene). Toch een soort bedrijfskleding dus. In het Klooster filmpje dat van de week (18-04-2020) is gepost via social media, zijn diverse combi’s van Hiltje H. te zien. Ik zou zeggen dames; doe er uw voordeel mee. En koop vooral drie setjes tegelijk.


*

Anno 2023 verkopen Hiltje H. en Klooster geen kleding meer.

405 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page