top of page
  • Foto van schrijverThe 'O'

Keuzestress

Bijgewerkt op: 14 jul. 2023

De één wil lekker wegzakken in de zachte kussens. De ander wil wat strakker en sowieso niet telkens de kussens weer moeten opschudden om het aanzicht fatsoenlijk te houden. Of het is een keuze tussen luchtig dus relatief hoog op de pootjes. Leuk voor het aanzicht en praktisch want dan kan de (robot-) stofzuiger eronder komen. Versus het tegenovergestelde: een indrukwekkend grote zitkolos die uitnodigt om een aanloopje te nemen en erin te ploffen. Er is ook altijd de categorie mensen die het niks kan schelen allemaal, als het maar lekker zit. Maar ja, de partner heeft dan toch vaak iets anders gedachten: dus iets moois maar oncomfortabel.
Een bankstel kiezen is zo een hele klus. Want we hebben het nog niet eens gehad over de praktische kant: welke stof? Een kind en huisdier vriendelijk kunstleertje? Stevige en sterke textiel die makkelijk schoon te maken is? Of juist zacht en fluffy en daarmee wat kwetsbaarder? Puristen kiezen naturel leer of linnen. Ook niet het makkelijkst in onderhoud, maar wel mooi. En dan hebben het nog niet over zaken als de omvang, de kleur, het soort binnenwerk, de levertijd, en ‘last but not least’ de prijs!

Want je geeft sowieso een sloot geld uit voor iets dat heel gezichtsbepalend is en waar je dagelijks gebruik van gaat maken. Kun je na een avondje 'bingen' zonder rugpijn opstaan uit je chaise longue? Springt na een paar weken de harde punt van een veer door de stof in het zachte deel van je billen? Gaat de stof al rullen als de kat er alleen maar naar kijkt? Is die ‘frisse’ gifgroene kleur in jouw interieur zo dominant dat je weinig anders meer kunt zien? Kan de kamerdeur nog open omdat je je een beetje verkeken had op de omvang? Verdwijnt Oma zo diep in de kussens dat er twee man nodig zijn om haar er uit te tillen?

Wat te doen? Toch maar bij het oude setje blijven? Ook al heeft de hond er een stuk uit geknaagd, de poes er een krabpaal van gemaakt en hebben de kids erop gemorst, gekotst, gepiest, gepoept, en gebruiken ze het nog dagelijks als indoor trampoline? Je begrijpt: het is moeilijk: beslissingen, keuzestress, vlekken in je nek. ‘Hadden we maar een geldboom in de tuin.’ Of: ‘hadden we maar een tuin... en daarin dan een geldboom.’Meestal bouw ik deze blogjes zo op dat er aan het eind een oplossing komt voor het probleem, of dat ik op z’n minst laat zien dat er licht is aan het einde van de tunnel. Helaas deze keer niet of amper. Een bankstel kiezen blijft een herculestaak. Technisch en stilistisch zijn veel mensen niet onderlegt genoeg om een goede keuze te kunnen maken. Een verkoper kan wel zeggen dat de kwaliteit beter is en daarom de hoge prijs gerechtvaardigd, maar is dat ook echt zo? Er zijn genoeg voorbeelden van dure merkbanken die meer gebreken hebben dan hun goedkopere evenbeelden. En vice versa uiteraard.


Wij van Klooster adviseren: ga naar Klooster. Er zijn meerdere zaken met deze naam, dus let op dat je de echte hebt: die in de Hoofdstraat te Noordwijk aan Zee. Een puike winkel waar luitjes rondlopen die een klein beetje van jouw keuzestress kunnen wegnemen. Hopen we dan.

148 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

댓글


bottom of page